I det fynske folks tjeneste

Trykkere slipper for lønnedgang

Ledelsen på Jysk-Fynske Medier har droppet et krav om, at bladhusets trykkere skal gå ned i løn.

Efter flere dages overenskomsstridig trykkerstrejke og intense forhandlinger har ledelsen for Jysk-Fynske Medier droppet et krav om, at trykkerne skal gå mere end 10 procent ned i løn, oplyser trykkernes tillidsmand, Henrik Jensen.

Kravet kom som led i en samlet besparelse i bladhuset på 140 millioner kroner. For at undgå flest mulige fyringer krævede ledelsen, at lønudgiften på alle afdelinger skulle ned med 10,81 procent.

Men det fik trykkerne i Odense og Struer til at nedlægge arbejdet, og blandt andet Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidendes papirudgaver udkom i nødudgaver - produceret af direktører og ledere - i nogle dage efter den 31. oktober.

 

Læs også Trykkeristrejken slut for de fynske aviser

 

Torsdag gik trykkerne i arbejde igen, og forhandlingerne blev genoptaget. Det har nu ført til, at ledelsen har droppet kravet om lønnedgang, oplyser trykkernes tillidsmand, Henrik Jensen.

- Vi betragter det som en sejr for den sunde fornuft, siger han til TV 2/FYN.

TV 2/FYN har forgæves forsøgt at få en kommentar fra chefredaktør, Troels Mylenberg, og den ansvarlige for Jysk-Fynske Mediers trykkerier, viceadministrerende direktør, Alex Pedersen.