Tusindvis af kvadratmeter gøres vild: Fynsk by har flot placering

257.000 kvadratmeter odenseansk have skal gøres vild, så bier og insekter kan få bedre leveforhold i verdens mest opdyrkede land.

Et nyt projekt skal gøre en stor del af Danmark mere vild, så bier og insekter har bedre leveforhold.

I ’Slip haven fri!’, som er Danmarks Naturfredningsforening og Rema 1000’s store indsats for at hjælpe de trængte insekter, er der nu 154 tilmeldte odenseanske haveejere tilmeldt.

Haveejere, som i forbindelse med deres deltagelse i projektet modtager hjælp til, hvordan de præcist kan gøre deres have mere vild.

Over hele landet er der mere end 5.500 haveejere, som har tilmeldt sig projektet, og der er Odense altså den kommune, som kommer ind på en femteplads over flest tilmeldte, står der i en pressemeddelelse fra foreningen.

I toppen ligger Gribskov Kommune, hvor der er 250 deltagere.

Odense har mulighed for at vinde

Og haverne og borgerinddragelse er også vigtig i en anden forbindelse, hvor Odense Kommune har chancen for at få en pris.

Om 'Slip haven fri!'

Det er i konkurrencen DKVILD, som Danmarks Naturfredningsforening står for, hvor man kårer den bedste vilde kommune.

- Odense Kommune ligger lunt i svinget til at blive blandt de vildeste kommuner i landet med så stor opbakning fra borgere, som vil hjælpe biodiversiteten i egen have, siger seniorprojektleder fra Danmarks Naturfredningsforening Simon Leed Krøs.

- Jo flere kvadratmeter, vi får omdannet til natur, desto større pusterum, giver vi vores dyreliv, som vi ved, søger ind mod byerne.

Målet er, at 50.000 haveejere skal melde sig til ’Slip haven fri!’ over de næste tre år. Det svarer til fire procent af Danmarks samlede haveareal.