I det fynske folks tjeneste

Tusindvis af utilfredse studerende tager til Odense

Torsdag demonstrerer tusindvis af studerende i Odense mod regeringens forslag om nedskæringer på uddannelse.

Billedet er fra en tidligere demonstration om uddannelse på Flakhaven i Odense.

Når 40 busser fyldt med utilfredse studerende og gymnasieelever torsdag ruller ind i Odense C, er det startskuddet til en af de større demonstrationer i byen i nyere tid.

Det forventes, at flere tusinde studerende vil deltage i torsdagens demonstration, der retter sig mod de nedskæringer på uddannelsesvæsenet og SU’en, som regeringen har lagt op til i deres 2025-udspil. På Facebook har godt 1500 indtil videre tilkendegivet, at de deltager i demonstrationen. Og ifølge en af organisationerne bag, så er interessen overvældende. 

- Det er fantastisk at se, at der er så mange mennesker, der mener kvalitetsuddannelser er investeringen værd. At deltagerantallet er så højt stemmer overens med de undersøgelser, der er blevet lavet: Et klart flertal af befolkningen er imod at skære på uddannelse og SU, siger Helle Yndgaard Storm, der er formand for Sygeplejestuderenes Landssammenslutning.

Bag demonstrationen står Uddannelsesalliancen, der er et samarbejde mellem 45 landsdækkende organisationer, der alle er mod nedskæringer på uddannelse og SU. 

Demonstrationen starter klokken 16 på Amfipladsen, hvor demonstranterne efterfølgende vil gå igennem byen til Flakhaven, hvor der vil være musik og taler.