I det fynske folks tjeneste

TV-chef får millionerstatning efter kones død

Der blev ikke gjort tilstrækkeligt for at undersøge og hjælpe 39-årige Laila Sylvester Grossmann, da hun efter måneder med smerter i arme og bryst en aften i november 2007 i sit hjem i Mesinge døde af en blodprop.

Det har hendes mand, TV 2's sportschef Frederik Lauesen, fået medhold i fra Patientforsikringen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Et medhold, der betyder en økonomisk kompensation til de efterladte på knap en million kroner.
- Beløbets præcise størrelse har jeg ikke lyst til fortælle, men jeg vil gerne sige, at det ikke er amerikanske forhold. Det kompenserer for en forsørger, men det er ingen trøst, siger Frederik Lauesen.

For parrets to børn betyder erstatningen derudover, at et beløb svarende til børnebidraget frem til deres 18. år, sættes ind på en spærret konto, til børnene er myndige. Hvert år søger omkring 1400 patienter og pårørende fra Region Syddanmark erstatning for skader, der er foregået i sundhedsvæsenet.

I 2007 søgte 50 for eksempel erstatning for skader, der var sket hos deres praktiserende læge, og heraf fik 14 medhold.
- Når vi behandler en anmeldelse, ser vi ikke på hvem, som har behandlet patienten. Vi ser udelukkende på, om der er blevet udført den mest optimale behandling, som man kan forvente at få i det danske sundhedsvæsen. Og vi går ikke på kompromis, siger afdelingschef Martin Erichsen fra Patientforsikringen.

Ud over en vagtlæge fra klinikken i Odense har Frederik Lauesen klaget over to læger fra den praksis i Kerteminde, som familien benyttede.
- Jeg ønsker ikke at hetze de tre læger, men jeg ønsker klarhed over, hvorvidt vi ikke fik den behandling, vi havde krav på, siger Frederik Lauesen, der har ventet i lidt over otte måneder på at få afgørelsen.