I det fynske folks tjeneste

TV2 er tilfreds med TV2-aftale

TV 2 er tilfreds med politiske aftale om, at ingen fremover skal slippe for at skulle betale for at se TV2.

TV 2 er tilfreds med politiske aftale om, at ingen fremover skal slippe for at skulle betale for at se TV2.

TV2 tilfreds med den nye aftale om stationens abonnementsbetaling, som betyder, at alle seere fremover kommer til at skulle betale for at se TV2.

TV2's administrerende direktør, Merete Eldrup, henviser til, at stationens hovedkanal har brug for alene at blive finansieret af konjunkturfølsomme reklameindtægter.

- Den rene model for betaling for TV2, som nu er vedtaget, stiller alle husstande lige, og samtidig kan betalingen til TV2s hovedkanal holdes på et meget beskedent og konkurrencedygtigt niveau, siger Merete Eldrup.

- Det er en væsentligt bedre model end "TV2-alene-kortet", som i teorien lød godt, men som i praksis ville blive meget dyr og administrativt tung. TV2 vil arbejde intensivt på at sikre, at flest mulige danskere vælger at tegne TV2-abonnement fra 2012, siger den administrerende direktør.

Fra etableringen i 1988 og frem til 2004 modtog TV2s hovedkanal licensmidler i mindre omfang. Licensen til TV2 stoppede i sommeren 2004, og siden da har kanalen alene været finansieret af reklamer.

I 2009 blev det besluttet at indføre abonnementsbetaling for at sikre TV2 en langsigtet, holdbar forretningsmodel.

Partierne bag aftalen har dog nu besluttet at skrotte den såkaldte "TV2-alene-kort" ordning, hvor dem, der i dag kun modtager TV2 og DR samt andre gratis kanaler, også fremover havde sluppet for at betale for TV2.

Ifølge den oprindelige ordning skulle kun husstande, som abonnerer på betalings-tv-pakker, betale for TV2

TV2/DANMARK A/S har oplyst, at man med den nye løsning forventer at lægge sig på et 2012-prisniveau for TV2 på 10-12 kroner per abonnement per måned eksklusiv moms og eventuel distributøravance (i forhold til distributørerne).