I det fynske folks tjeneste

Tysk delstatsminister besøger Odense

Syddansk Sundhedsinnovation og Odense Universitetshospital får fredag besøg af sundhedsminister Heike Werner fra den tyske delstat Thüringen.

Besøget er en opfølgning på et lignende besøg sidste år, hvor en række sygehusdirektører fra Tyskland og Schweiz besøgte Region Syddanmark for at lære om regionens innovationsindsats indenfor sundhedsområdet, Nyt OUH og den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital.

Det er blandt andet den gode kontakt mellem de tyske gæster og Syddansk Sundhedsinnovation og de resultater og den erfaring, som Region Syddanmark har opbygget indenfor nye løsninger til sygehusene og i forbindelse med byggeriet af Nyt OUH, der skaber ikke kun national, men også udenlandsk interesse.

- Vi er meget glade for, at Thüringens sundhedsminister har valgt at besøge Region Syddanmark. Det er en anerkendelse af det store arbejde, vi hver dag udfører, og jeg er helt overbevist om, at både vi og sundhedsmyndighederne i Thüringen får meget ud af besøget. Besøget ligger desuden i relation til de gode erfaringer som Region Syddanmark har med det grænseoverskridende samarbejde med en anden tysk region, siger formanden for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), der også deltager i besøget fra Thüringen.

Region Syddanmark har allerede i dag et samarbejde hen over grænsen med den nordtyske delstat Slesvig-Holsten. Tyskerne har fået øjnene op for, hvordan Region Syddanmark er lykkes med at skabe et godt samarbejde på tværs af forskellige sektorer.

Desuden ønsker Thüringens sundhedsminister at høre om, hvordan Region Syddanmark er lykkes med at bringe de private virksomheder ind i samarbejdet.

Heike Werner benytter også lejligheden til at aflægge den Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital et besøg.