I det fynske folks tjeneste

Ubrugelig pasningsgaranti

En familie har fået valget mellem 32 kilometer cykeltur for at aflevere deres børn til pasning eller slet ikke at få passet deres barn.

Familien her har fået anvist en børnehaveplads i et helt andet skoledistrikt.

Det på trods af, at der i deres baghave ligger tre institution, som har ledige pladser om få måneder.

Noah på tre år sku egentlig snart starte i børnehave, men indtil videre må han lege i haven i Højby.

- De har sat os i en situation, hvor vi reelt er blevet umyndiggjort, og hvor vi ikke har nogen valgmuligheder i forhold til vores børn, siger Noahs far, Bo Kristensen

I april fyldte Noah tre år, og han kan derfor ikke længere kan være i dagpleje. Derfor har kommunen anvist en plads i en børnehave cirka 8 kilometer fra familiens hjem i Højby, og i et helt andet skoledistrikt. Til trods for, at der ligger tre institutioner i det område, som familien bor.   

Nej tak!

Familien Kristensen har sagt nej pladsen, fordi Noah er øverst på ventelisten i tre institutioner, som ligger i nærheden af deres hjem.

Her vil Noah ifølge familien ku få plads til august. Men hvis de takker ja til den anviste institutionsplads vil han ryge af ventelisten. Derfor har de forslået kommunen at de selv passer Noah i ventetiden, hvis bare kommunen vil forlænge dagplejepladsen med halvanden måned.  

Men det har kommunen afvist.

- Det virker noget ufleksibelt, når nu vi selv gør noget den anden vej, og gøre et offer for at hjælpe dem, siger Bo Kristensen

Ser på sagen igen

Efter TV 2/Fyn har henvendt sig til Odense Kommune, vil de nu se på sagen igen. 

- Vi vil rigtig gerne være fleksible, men der er meget pres på vores småbørnspladser, og det vi gør lige nu er, at vi prøver - først i næste uge - at kigge på denne her konkrete sag for at se, om vi kan efterkomme forældrenes ønske. Men man skal være meget opmærksom på, at vores institutioner er fyldt til bristepunktet med store børn og lige nu har de spidsbelastning, som vi har rigtig store problemer med at efterkomme. Både den her families ønsker, men også rigtig mange andre familiers ønsker, siger Britta Carl, Institutionschef hos Odense Kommune.

Familien Kristensen håber, at kommunen finder en løsning på deres pasningsproblem.