I det fynske folks tjeneste

Ud med gamle bilvrag

Gamle biler, der ikke lever op til miljøkravene, skal ud af Odenses centrum, mener SF og Socialdemokraterne i Odense. De opfordrer til, at en ny rød regering skal stramme miljøzonerne.

Gamle biler skal ud af Odense, mener S og SF. De skal omfattes af samme miljøkrav som busser og lastbiler.

I dag gælder miljøzonerne kun busser og lastbiler, og det er ifølge de to partier ikke nok. Det skriver Fyens Stiftstidende fredag.

- Jeg mener helt klart, at det er noget af det, man bør kigge på at få gennemført, siger By- og kulturudvalgsmedlem Jeanette Sandberg (SF), og Socialdemokraternes Anders W. Berthelsen er enig.

- Det vil jeg da klappe i hænderne over, siger han til avisen.

De to partier krævede sammen med Enhedslisten og de Radikale både i 2006, da miljøzonerne blev vedtaget, og igen i 2008 en skrappere ordning, end den VK-regeringen og DF gennemførte.

Ida Auken, der nævnes som et bud på en miljøminister i en ny rød regering, siger, at SFs holdning fortsat er, at miljøzonerne ikke er gode nok i dag, og at kravene bør skærpes. Meget tyder ligeledes på, at der er flertal for i det nye folketing at også vare- og personbiler bliver omfattet af miljøzonerne.

Kræftens Bekæmpelse har lavet en undersøgelse, der viser markant forhøjet risiko for lungekræft, hvis man bor et sted med meget trafik. Her bliver forslaget derfor modtaget positivt.

- Hvis det vil nedbringe partikeludslippet væsentligt, så synes jeg, det er en god ide, siger forskningschef Ole Raaschou-Nielsen til Fyens Stiftstidende.