Udlicitering af rengøring: Rengøringsassistenter skånes

Rengøringsassistenterne kan hverken blive sat til at arbejde hurtigere eller gå ned i løn. Susanne Crawley sikrede rødt flertal i sidste øjeblik.

Skolerengøringen i Odense skal udliciteres. Det besluttede Odense byråd onsdag aften. Men det bliver ikke på de vilkår man troede inden dagens byrådsmøde. 

Blå blok ville nemlig have rengøringen udliciteret til private virksomheder, som kunne gøre det billigere end kommunen. 

Det forslag fik tidligere på dagen 3F og rengøringsassistenter fra Odenses skoler til at gå på gaden i protest. De frygter, at det vil betyde en forringelse af deres arbejdsvilkår.

Helt op til byrådsmødet så det ud som om, at blå blok havde det nødvendige flertal, fordi de blev støttet af De Radikales Susanne Crawley. 

Men sådan gik det ikke. For selvom det var en selvsikker politisk Venstre-ordfører, der gik ind til mødet. Så gik det slet ikke, som han havde håbet.    

Socialdemokraterne valgte nemlig at foreslå, at rengøringen bliver udliciteret på den betingelse, at arbejdsforholdene forbliver som de er nu.

Det betyder, at rengøringsassistenterne hverken kan blive sat til at arbejde hurtigere eller gå ned i løn. Og det var et forslag, som de radikales Susanne Crawley istedet stemte for. Dermed fik rød blok flertal i sidste øjeblik.