I det fynske folks tjeneste

Udsat motorvejsafkørsel får konsekvenser

Den planlagte motovejsafkørsel til Odenses nye supersygehus er udsat på ubestemt tid. Det får konsekvenser, siger Odenses borgmester.

00:21

Borgmester Anker Boye er frustreret over, at motorvejsafkørslen til det nye supersygehus i Odense torsdag ikke blev bevilliget penge, da trafikforhandlingerne på Christiansborg brød sammen.

1 af 2

Det blev klart da forhandlingerne om trafikforliget brød sammen torsdag aften.

Oppositionen forsøgte at skaffe flertal til afkørslen og flere andre projekter, mens regeringen vil bruge de fleste af pengene fra trafikpuljen til en renovering af Storstrømsbroen mellem Sjælland og Lolland-Falster.

Men det endte altså med, at parterne forlod hinanden uden en aftale, og Odenses borgmester Anker Boye (S) er frustreret over den udgang. 

 

- Man skal altså vide på Christiansborg, at når der går fnidder fnadder i den, så har det konsekvenser ude i virkeligheden. Det betyder jo, at rigtig mange borgere i Odense bliver generet af voldsom meget trafik i deres baghave, og det kan vi simpelthen ikke være tjent med. Vi risikerer ikke at få den afkørsel på plads til at byggeriet skal starte i 2015. Det er hamrende vigtigt, både for erhvervsliv og borgere i vores by, siger borgmesteren.