I det fynske folks tjeneste

Udvisningssag vækker kritik fra Enhedslisten

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslisten, mener, at det er "hul i hovedet", at en nepalesisk familie udvises, fordi faren har arbejdet for meget.

02:40

1 af 2

En nepalesisk familie skal udvises fra Danmark, fordi faren, Shalik Ram Battharai, har arbejdet for meget ved siden af sine studier. Men det har nu fået Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen til at reagere:

- Det er temmelig drastisk, at hammeren falder første gang, man gør noget forkert. Jeg synes, reglerne er hul i hovedet.

Johanne Schmidt-Nielsen mener, at det er rimeligt, at udenlandske studerende ikke må arbejde for meget ved siden af studierne. Men hun synes, man burde få en advarsel første gang i stedet for at blive udvist med det samme. 

- Det er helt fair, at man får en bøde, for man har overtrådt reglerne. Men der burde være en advarsel først. Intet tyder på, at det har været Shalik Ram Battharais hensigt at snyde, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun har nu bedt Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg svare på, om sagen om Shalik Battharai burde føre til en ændret praksis, så man giver en bøde og en advarsel første gang i stedet for at inddrage opholdstilladelsen.