Uenighed om netværksbesøg på Odense Rådhus

Hvem skal betale, når toppolitikere på Odense Rådhus holder møde for sin netværksgruppe? Borgmester og rådmand har vidt forskellig praksis.

Det er ikke kun landspolitikere som Bendt Bendtsen, der bruger tid sammen med private firmaer. Flere fynske lokalpolitikere samarbejder og netværker med ledere fra erhvervslivet.

Odenses konservative borgmester Jan Boye og børn- og ungerådmand Jane Jegind fra Venstre er begge medlemmer af en VL-gruppe, såkaldte netværksgrupper for ledere inden for erhvervslivet.

Aktindsigt viser modstridende praksis

TV2/FYN har ved brug af Lov om offentlighed i forvaltningen fået aktindsigt i flere toppolitikeres kalendere, og ved gennemgang af bilag fra Odense Rådhus viser det sig, at der er direkte modsat praksis på rådhuset, når det gælder, hvem der skal dække udgifter til netværksmiddage.

Borgmester Jan Boye havde 13. februar 2006 inviteret sin private netværksgruppe til middag på rådhuset. Jan Boye valgte at lade kommunen betale regningen.

- Det er almindelig praksis, når der kommer delegationer, virksomheder, organisationer og lignende besøg på rådhuset, så er jeg som borgmester vært ved et mindre traktement. Og det var byen også ved VL-gruppens besøg, siger borgmester Jan Boye fra .

Men den holdning er stik imod hvad venstre-rådmand Jane Jegind står for. Hun har også haft sin private VL-gruppe på besøg, men her blev regningen ikke sendt videre til kommunen.

- Jeg har valgt, at det er min personlige ledelsesudvikling, og derfor er det også noget jeg selv betaler, siger børn- og ungerådmand Jane Jegind, Venstre.

Jan Boyes møde med netværksgruppen varer tre timer og af rådhusets dokumenter fremgår det at de 37 private gæster fir mad, vin og kaffe. Samlet pris 10.614 kroner.

Læs mere om VL-grupperne