Ugentlige overfald: Poder overdynget med "skældsord af den nasty slags"

Flere gange om ugen oplever podere at blive overfaldet verbalt. Tirsdag var en episode nær blevet meldt til politiet.

Tirsdag aften blev poderne hos Care Links kviktestcenter i Stige i Odense overfuset af en kvindelig borger. Det verbale overfald var så voldsomt, at episoden nær var blevet meldt til politiet. 

Det sker ifølge områdedirektør i Care Link Lars Bladt flere gange ugentligt.

- Det var uforskammet, og det er uacceptabelt. Det var godt, hun gik, ellers var der ringet 114. Jeg vil ikke acceptere den adfærd, siger områdedirektøren til TV 2 Fyn.

Episoden fandt sted cirka tre kvarter, før testcentret skulle lukke. Inden da havde poderne sat et skilt op, fordi der ikke var tid til at teste flere end dem, der allerede stod i køen, hvis åbningstiden skulle overholdes.

- Der kommer en dame, efter vi har lukket køen. Hun bliver pissesur og siger til de andre i køen, at hun har tænkt sig at lave en scene. Hun flipper ud og overfuser vores medarbejder og kalder hende skældsord af den rigtig nasty slags. Jeg gider ikke engang at gentage ordene, fortæller Lars Bladt.

- Vores anden poder kommer ud, fordi han kan høre, at der bliver råbt og skreget udenfor.

Vagtværn og krisepsykolog

Det verbale overfald skabte så meget utryghed, at en borger, der stod i køen, efterfølgende følte sig nødsaget til at skrive om episoden i en facebookgruppe for at huske andre på, hvordan vi taler til hinanden. Opslaget blev kort efter slettet - fordi kommentarsporet stak af.

Care Link har de seneste tre måneder stået for de fynske kviktests. I den periode er to til tre episoder blevet meldt til politiet, og virksomheden har fast tilknyttet en krisepsykolog. 

- Vores medarbejdere skal være trygge, og derfor har vi også et vagtværn. Hvis der opstår utryghed kan vi ikke udføre vores arbejde, siger Lars Bladt.

Størst problem i weekenden

Det er særligt på de travle tidspunkter, at poderne overfuses.

- Jeg ved allerede nu, at det bliver et problem fredag eftermiddag og søndag aften. Vi kommer til at skuffe nogen i de tidspunkter, fordi vi ikke kan følge med, fortæller Lars Bladt.

Region Syddanmark har godkendt, at Care Link lukker køen før tid.