Ulovligt og generende: Stort antal fik bøde for at cykle i gågade

Mange fynboer, der torsdag tog gågaden i Odense på cykel, fik en bøde med hjem. Det er et problem, fordi det er generende og utrygt, siger vicepolitiinspektør.

Det er ikke tilladt at cykle eller køre på løbehjul på gågaden i Odense, men mange gør det alligevel.

Så da politiskolen torsdag rykkede ud til en cykelrazzia, kom bødeblokken op ad lommen 79 gange på fire og en halv time. Det fortæller vicepolitiinspektør Sten Sørensen til TV 2 Fyn.

- Det er et rimelig stort antal. Men det er også mange timer, siger han.

- Problemet er, at det er forbudt, og det generer. Det er et sted, man lader sine børn rende rundt med en is i hånden uden at tænke over trafikken.

Politiet var til stede fra klokken ni til halv to, og lovoverskridelserne lød primært på kørsel på cykel i gågaden. Derudover var der nogle få på elløbehjul. Begge dele giver en bøde på 700 kroner.

Én blev også sigtet for at tale i håndholdt mobil, hvilket koster 1.000 kroner. Politiet endte dermed med at uddele bøder for mere end 55.000 kroner.

Butiksejere ringer til politiet

Gågaden er et sted, politiet jævnligt lægger vejen forbi for løbende at skabe opmærksomhed omkring kørselsforbuddet.

Det sker både på eget initiativ, men også, hvis borgere eller erhvervsdrivende i området ringer til politiet.

- Nogle gange ringer butikker og folk derinde fra, fordi de føler, de er ved at blive cyklet ned. Det er utrygt, siger vicepolitiinspektøren.

Flere havde glemt selen

Politiet brugte også lidt tid i Odenses trafikerede gader, hvor politieleverne var med til rutinekontroller. Her blev ni personer sigtet for lovovertrædelser.

Tre blev sigtet for at køre uden sele, en for at køre i frakendelsestiden, tre var kommet afsted uden kørekort og to for at tale i håndholdt mobil. Sidstnævnte giver udover en bøde et klip i kørekortet.

Der var ikke tale om en razzia i traditionel forstand, da det er samtidig også var en øvelse for politieleverne. De skal blandt andet lære, hvordan man henvender sig til borgere, samtidig med at de husker at oplyse dem om deres rettigheder.

Oversigt

    Oversigt