I det fynske folks tjeneste

Underskrift på ny stibro

En ny stibro over jernbanearealet i Odense centrum bliver torsdag officielt sat i gang, når Odense Kommune og Bladt Industries skriver under på kontrakten om levering af broen.

01:03

1 af 2

Den nye stibro på 135 meter kommer til at gå fra området bag ved Posten på Østre Stationsvej til det nye VUC-center på Lerchesgade på den anden side af jernbanerarealet. Den bliver bygget op om en stålpylon på 40 meter.

Broen skal binde bymidten sammen med havneområdet og skal sikre let transport for fodgængere og cyklister. På broen vil der blive opsat en kunstinstallation med særligt Aurora-lys skabt af billedkunstneren Anita Jørgensen.

- Vi får en let adgang fra byen til de oplevelser der er og vil komme i fremtiden på havnen, så det er et fantastisk projekt, siger By- og kulturrådmand, Jane Jegind(V).

Broen skal leveres af Bladt Industries A/S med hovedkvarter på Lindø Industripark og kommer til at koste 116 millioner kroner.

- Denne bro er sammen med Odin Bro med at til at markere, at Odense er et sted, hvor vi har godt gang i den, siger rådmanden.

Byggeriet går i gang i denne måned.