Undervisning i rædsler

En gruppe historiestuderende fra Syddansk Universitet i Odense har i disse uger sat fokus på kvindelige vagter og metoder til drab. De studerende laver undersøgelser i koncentrationslejrmuseet Majdanek-Lublin i Polen. Og meningen er at de skal lave engelsk- og tysksproget undervisningsmateriale om forbrydelserne og hverdagen i lejrene.

Undervisningsmaterialet er henvendt til blandt andet gymnasieklasser der skal besøge museet og ønsker at fordybe sig den gruopvækkende historie. På trods af at Majdanek var en af de største koncentrationslejre besøges lejrmuseet kun sjældent af danskere, og håbet er at undervisningsmaterialet vil få flere til at besøge lejren for at lære om historien på stedet.

Omkring 250.000 fanger passerede igennem Majdanek-lejren fra oprettelsen i 1941 til befrielsen i juli 1944, heraf blev cirka 80.000 børn, kvinder og mænd dræbt.

Det er seks studerende fra Syddansk Universitet der under ledelse af lektor i Therkel Stræde der arbejder med projektet som gennemføres med støtte fra Polens ambassade