Ung fynsk forsker til tops

International succes til den kun 13-årige Anni Smed Mose Larsen fra Odense. Ved de åbne amerikanske mesterskaber for unge forskere, røg hun helt til tops i konkurrence med 800 af de dygtigste fra Nord-, Mellem- og Sydamerika.

Anni Smed Mose Larsen fra Giersing Realskole vandt i kategorien "Animal Sciences" og fik en flot tredjeplads i den samlede Expo Science International-konkurrence.

Truede dyrearter

Den unge fynske forsker deltog sidste år i EXPO Science World-konkurrencen i Durban i Sydafrika og det var her hun blev udtaget til at repræsentere Europa ved 2008-udgaven af de åbne amerikanske mesterskaber i Lima i Peru.

Anni Smed Mose Larsen deltog med et projekt om truede dyrearter, og hvordan de menneskeskabte forandringer, som blandt andet øget skovhugst, forurening, ændringer i klimaet og forøget jagt,  medfører, at flere og flere dyrearter forsvinder fra kloden.

Studerer genudsætning

Den 13-årige fynbo har været i både Kina, Sydafrika og og Sydamerika for at studere genudsætningsprogrammer af blandt andet pandaer og geparder.

I Sydamerika har Anni Smed Mose Larsen set på muligheden for at redde Andesbjørnen på samme måde, som man har gjort med pandabjørnene i Kina.

Med sine flotte resultater i Peru er Anni Smed Mose Larsen blevet forhåndsudtaget til at skulle deltage i Expo Science International - World i Tunesien i juli 2009. Denne begivenhed bliver den største konkurrence for Unge Forskere i 2009, hvor der forventes at deltage flere end 2500 unge forskere fra hele verden.