I det fynske folks tjeneste

Ung mand på ecstasy: Hang i foden fra 20 meter høj silo

22-årig mand hang 20 minutter med hovedet nedad: Under ham var et frit fald på 20 meter

Politiet benytter sig af lejligheden til at advare mod stoffer. Foto: scanpix

En 22-årig mand var i nat tæt på at omkomme, da han var kravlet op på en bro på en cirka 20 meter høj silo ved en landejendom i det sydlige Odense. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den 22-årige havde været i byen i Odense med en 20-årig kammerat, hvor de blandt andet havde taget ecstasy. Lidt efter klokken tre om natten var de to endt på landejendommen. Da den 20-årige kortvarigt trådte af på naturens vegne, kravlede den 22-årige op på siloen. Heroppefra råbte han ned til sin kammerat, at han kunne flyve.

Det vides ikke, om han rent faktisk forsøgte, eller om han snublede, men manden endte med at hænge med hovedet nedad fra broen med sin fod eller underben i klemme i en metalskinne. Kammeraten slog alarm og kravlede op og holdt fast i den hængende mands ben. Senere kom politiet frem og hjalp med at holde manden, indtil redningsberedskabet kom med en stigevogn. På det tidspunkt havde han hængt der i mere end 20 minutter.

- Eksemplet tjener til skræk og advarsel for andre. Der er en risiko ved alle stoffer, men især ecstasy har vist sig ofte at fremkalde et særdeles irrationelt handlemønster, udtaler vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede.

- I tilfældet her kan den 22-årige kun tilskrive rent og skær held, sin kammerat og redningsberedskabet, at han er i live i dag. Vi kan ikke sige det tit nok: Hold fingrene langt væk fra euforiserende stoffer, fortsætter vagtchefen.