Ung mand sigtet for trusler på livet efter skudepisode i Vollsmose

Efter onsdagens skudepisode i Vollsmose er en 20-årig mand blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for trusler på livet, oplyser politiet.

En 20-årig mand er torsdag ved Retten i Odense blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Han er sigtet for trusler på livet ved at affyre en løsskudspistol mod ukendte personer i Vollsmose onsdag. Det oplyser Fyns Politi.

Løsskudspistolen blev affyret uden for Center Øst onsdag eftermiddag. 

- Der er afgivet skud med en gaspistol. Om der er afgivet skud med skarpt våben, kan vi ikke udtale os på nuværende tidspunkt, siger politikommissær Jack Liedecke til TV 2 Fyn. 

Ingen personer kom til skade i forbindelse med skyderiet. 

Politet mødte massivt op flere steder

Fyns Politi modtog anmeldelsen om skyderiet onsdag lidt før klokken 15. 

Den 20-årige mand blev kort efter anholdt ved Rosengårdcentret. Både i Vollsmose og ved Rosengårdcentret var politiet mødt massivt op onsdag eftermiddag, og et større område var spærret af på Vollsmose Torv.

I alt otte personer blev anholdt i forbindelse med onsdagens skudepisode. 

Allerede natten til torsdag oplyste Fyns Politi, at de fleste anholdte var blevet løsladt, og at der kun var to personer, som fortsat var tilbageholdt. 

Den ene - den 20-årige mand - blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 14. Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 266 om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd ved at true med at foretage en strafbar handling. 

Manden nægter sig skyldig. 

Vollsmose-gruppering på kane med gruppering på Nyborgvej

Det er forskellige grupperinger i Odense, der har været involveret i onsdagens skudepisode i Vollsmose. 

- Jeg vil betegne situationen som lidt anspændt. Vi har haft flere episoder med skyderi i og omkring Vollsmose inden for de seneste par måneder. Det er også årsagen til, at vi har en visitationszone, som er blevet forlænget i tre omgange, siger Jack Liedecke. 

Politiet holder særligt øje med to grupperinger.

- Den ene holder til i Vollsmose, og den anden holder til uden for området, den såkaldte Nyborgvejsgruppering. De er på kant med hinanden, forklarer politikommissæren. 

Kan beboerne føle sig trygge i Vollsmose?

- Vi har sat massivt ind med ekstra patruljer i området for at være hurtigt på stedet, så jeg mener godt, at man kan færdes trygt i Vollsmose i øjeblikket, siger Jack Liedecke.

En visitationszone betyder, at politiet i denne zone kan ransage en person samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben. 

Visitationszonen, der i denne omgang blev indført 9. november, ophører efter planen 18. januar, men den kan blive forlænget endnu en gang.