I det fynske folks tjeneste

Unge bliver ludomaner på nettet

Flere og flere unge bliver afhængige af gambling på nettet. Unge udgør en stadig større del af de misbrugere, der bliver behandlet på Center for Ludomani i Odense.

02:02

03:09

1 af 3

Poker og sportsbetting er let tilgængelig på nettet og ofte bliver unge lokket ind i spiluniverset med favorable introduktionstilbud.

- For mig startede det i gymnasiet hvor jeg blev introduceret for rouletten. I starten var det dejlige nemme penge, men hurtigt blev det en stressende og hård hverdag med løgne over for familie og venner, siger "Peter",  der har været i behandling for sin ludomani.

"Peter" tabte rigtigt mange penge og til sidst måtte han gå til bekendelse over for sin kæreste, og sammen besluttede de, at han skulle i behandling for sin ludomani.

Eksplosiv udvikling

Og "Peter" er langt fra den eneste, der er kommet i uføre med spil på nettet. På Center for Ludomani i Odense er andellen af unge ludomaner stigende, og endda flere under 18 år har fået behandling for afhængighed af spil på nettet.

- Det er en alarmerende udvikling. For 10 år siden var det kun 2 procent af alle der havde brug for behandling for ludomani, der havde problemer med spil på nettet. I dag er det 44 procent af alle vores behandlinger, der har rod i spil på nettet, siger Henrik Brandt, der er Behandlingsansvarlig på Center for Ludomani i Odense.

Let tilgængeligt

I følge Henrik Brandt hænger stigningen i afhængig af spil på nettet sammen med, at det er så let tilgængeligt og åbent altid. Man kan spille hjemmefra, på mobilen, i sommerhuset og man kan endda være anonym.

Men på Center for Ludomani får ludomanerne værktøjer til at håndtere deres afhængighed, og det har hjuplet mange.

- Jeg har fået kontrol over mit eget liv igen. Jeg er nu den person jeg gerne vil være, og jeg er også begyndt at få styr på min økonomi igen, siger den anonyme ludoman.