I det fynske folks tjeneste

Unge i Vollsmose skal ha' et job

Ny målrettet indsats skal hjælpe unge i Vollsmose med at få fritidsjob.

Unge i Vollsmose skal hjælpes til at få et job.

Forskning viser nemlig, at der er en positiv sammenhæng mellem fritidsjob og gennemførsel af uddannelse. Særligt på unge med en anden etnisk baggrund end dansk har det en god effekt.

Målet med denne indsats er, at der i løbet af 2009 skal formidles ca. 20 jobs, og i de efterfølgende år skal der formidles 50 jobs om året.

Der vil blive ansat en medarbejder, der skal arbejde i Fritidsbutikken og i Nettet.nu i Vollsmose Kulturhus, som skal hjælpe de unge med at finde jobs, lære dem at skrive ansøgninger og lære dem om, hvordan de skal opføre sig under jobsamtalen og på arbejdspladsen, når jobbet forhåbentlig er hjemme.

- Fritidsjob kan være med til at give de unge nogle kompetencer, som de ikke nødvendigvis får i uddannelsessystemet. På en praktisk måde lærer de at være omhyggelige, møde til tiden, uformelle spilleregler på en arbejdsplads og at indgå i et praktisk fællesskab med andre - alt sammen noget, som de unge kan tage med sig i deres uddannelsesforløb og videre i livet, siger Børn- og Ungerådmand i Odense Kommune, Jane Jegind.