I det fynske folks tjeneste

Unge skal få unge på uni

Purunge universitetsstuderende sættes til at undervise gymnasieelever for at sælge budskabet om at tage en videregående uddannelse.

01:36

Den 21-årige universitetsstuderende Louise Blaabjerg underviste idag gymnasieelever, så de kunne se at det ikke er støvet og abstrakt at være studerende.

1 af 2

Kan selv huske tvivlen

Tornbjerg Gymnasium i Odense overlod i dag al undervisning til unge universitetsstuderende. Formålet var at anspore gymnasieeleverne til at tage en videregående uddannelse.

I 2. F. var det således den kun 21-årige engelsk- og kommunikationsstuderende Louise Blaabjerg, der stod for undervisningen i "diskurs og magt".

- Jeg er kun et til to år ældre end eleverne i lokalet. Derfor kan de let relatere sig til mig. Jeg kan også tydeligt huske, hvordan jeg selv var i tvivl i gymnasiet og kan fortælle om mine erfaringer, siger Louise Blaabjerg.

Ikke nødvendigt at være en Einstein

Initiativet er et af de tiltag gymnasiet gør for at nå de elever som ellers ikke kan sig selv som studerende på et universitet.

- Måske kan vi med sådan en dag, så et frø i dem, siger vicerektor på Tornbjerg Gymnasium Uffe Hansen.

Louise Blaabjerg håber at kunne nedbryde nogle af de fordomme, der er om universitet, som noget meget abstrakt.

- Vi skal fortælle gymnaiseeleverne at man ikke behøver at være en Einstein for at studere på universitetet, siger Louise Blaabjerg.

Og dagens unge underviser så ud til at gøre indtryk på eleverne i 2.F.

- Hun har en entusiasme og egne idéer om, hvor hun vil hen, og så forstår hun hvor vi er, siger Oliver Young, fra 2.F på Tornbjerg Gymnasium.