USAs ambassadør i Odense

USAs ambassadør i Danmark Rufus Gifford besøger tirsdag Odense i forbindelse med at Odense underskriver et mangfoldigheds-charter. Rufus Gifford lagde turen forbi TV2/Fyns studie for at fortælle om mangfoldighed.

Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford deltager tirsdag sammen med rådmand Steen Møller, når ledere fra odenseanske virksomheder mødes for at kickstarte arbejdet med mangfoldighed i det odenseanske erhvervsliv.

Med en øget globalisering prioriterer mange virksomheder, at deres medarbejderstab i højere grad afspejler de markeder, de handler med. Mangfoldighed styrker virksomhedens mulighed for vækst, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

- Mangfoldighedschartret har siden 2011 fungeret som basis for et netværk af virksomheder i København med stor succes. Her er 640 virksomheder allerede med i det netværk, der arbejder strategisk med mangfoldighed. Nu skyder vi det i gang i Odense. Vi har mærket en stor interesse fra de virksomheder, som vi har været i kontakt med, og har fået tilsagn fra blandt andre Micro Matic, Danske Bank, Universal Robots, Magasin, Coop og Gartneriet Alfred Pedersen om at deltage i det fremadrettede arbejde med at sætte mangfoldighed og vækst på dagsordenen, fortæller Steen Møller, rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Kons.

Fakta om det danske charter

Der findes lige nu mangfoldighedsindsatser i Danmarks tre største byer, København, Aarhus og Odense.

Det er kommunerne, som opfordrer lokale virksomheder til at rette opmærksomheden mod forskellighed blandt medarbejderne. Kommunerne tilbyder erhvervslivet viden, netværk og redskaber til at øge vækst gennem mangfoldighed.

Læs mere her