Usikker levevej det bedste valg: Glaskunstner ikke bange for hårdt arbejde

Marie Retpen i Davinde klar til at forfølge drømmen i udlandet.

- Jeg er et godt sted i mit liv lige nu, slår Marie Retpen fast, mens hun retter sig lidt op i køkkenstolen, lægger hænderne på kors hen over det ene knæ og tilføjer:

- Jeg undersøger lige nu nogle nye ting i min praksis. Prøver andre materialer og former af. Med min glaskunst går det godt. Jeg har udstillinger, og måske åbner der sig noget i udlandet. Det er jeg spændt på.

Marie Retpen bor lige uden for Davinde, der igen ligger lidt sydøst for Odense. Her, med udsyn til grusgrave der så småt bliver til natur, skaber hun sin kunst. Glaskunst. Svungne former med klare, ofte varme, nærmest muntre farver.

- Lige for tiden går jeg og samler til en udstilling, jeg skal deltage i. Nogle gange, når jeg har været i tvivl om, hvad fremtiden bringer, så har jeg fået støtte fra min far og mand, der minder mig om, at der jo - indtil videre - altid er kommet nye udstillinger, fortæller hun.

Hendes drivkraft er blandt andet en viden om, at hårdt arbejde giver resultater. Som hendes lille virksomhed kører nu, er det ikke noget, der skal ændres på.Oversigt

    Oversigt