I det fynske folks tjeneste

V anklager rød blok for slingrekurs om fritidsklubber

- Vi må være med, når det gør ondt, men ikke til det sjove, lyder det fra Venstre: Rød blok afviser at løbe fra aftale med de blå.

00:30

Fritidsklubberne i Odense skal lægges om. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson, Scanpix

Tirsdag formiddag afgøres fremtiden for Fritidsklubberne i Odense Kommune. Venstre anklager rød blok for at have ført en slingrekurs i forløbet op til dagens udvalgsmøde. Rød blok var nemlig med til at indgå en aftale for en måned siden om at spare 13 millioner kroner på området. Nu skal der kun spares otte millioner kroner, lyder udmeldingen.

- Når man i det ene øjeblik laver en politisk aftale med os, og vi er med til at lægge ryg til at lægge klubstrukturen om for at finde nogle penge, og man så bagefter går ind i et lukket rum for at blive enige om at dele penge ud internt i rød blok. Det, synes jeg, er illoyalt, og jeg synes, det er utroværdigt, lyder det fra byrådsmedlem for Venstre Bo Libergren, der hellere havde set, at pengene blev brugt i folkeskolen eller på de små børn på pasningsområdet.

Færre større centre
Der lægges i aftalen op til en ny struktur med ni til 12 større ungdomscentre fordelt ud over hele Odense frem for en række mindre klubber som i dag. Det vil medfører et mindre antal klubber og mindre lokal forandring. Til gengæld skal det effektivisere driften og sikre, at der altid er pædagogiske ressourcer til rådighed for de unge.

Læs også Blå blok rasede - men vil ikke selv sænke skatten

Byrådsmedlem for SF Line Mørk afviser, at der er tale om slingrekurs. De har hele tiden været bekymrede over fremtiden for klubområdet, og siden hendes blok oprindeligt drøftede fremtiden for klubberne, er der blandt andet kommet budget, forklarer hun:

- Der er sket en hel del ting på området i mellemtiden. Da vi sidste gang sad på børne- og ungeudvalgsmødet, tænkte jeg faktisk ikke, at det var oplagt, at de penge kunne findes.

Løbet fra aftale
Bo Libergren mener dog fortsat, at rød blok er løbet fra en aftale:

- Man beder blå blok om at være med, når det gør ondt, men når det så bliver lidt sjovt, og man skal dele ud, jamen så går man i rød blok lige ind i et rum og finder ud af, hvad man vil bruge pengene på.

For Line Mørk drejer det sig om at udnytte de politiske muligheder, der byder sig. Og hun mener ikke, at de har lukket nogen døre i forhold til blå blok.

- Jeg har svært ved at se den store slingrekurs. Jeg tænker dybest set, at vi er ude i, at vi er uenige, siger hun.

06:47 Luk video