V: Musik- og Teaterhus kan blive bundløst kar

Odense Kommunes aftale med et privat firma om at drive det nye Musik- og Teaterhus, kan blive en dyr fornøjelse for kommunen. Det frygter Venstre.

Byrådsmedlem Lars Chr. Lilleholt frygter, at Odense Kommune kan komme til at poste millioner af kroner i driften af Musik- og Teaterhuset, hvis ikke firmaet PH Live kan få økonomien til at hænge sammen.

- Vi frygter at der simpelthen ikke er penge nok og at Odense Kommune gang på gang kommer til at skyde penge ind i huset af driften, siger byrådsmedlem Lars Chr. Lilleholt(V).

Men Venstres frygt for at det nye Musik- og Teaterhus i Odense kan blive en dyr fornøjelse for kommunen, bliver afvist af den konservative rådmand.

- Vi har en klar kontrakt og jeg har tillid til det konsortium som skal drive huset, siger By- og Kulturrådmand Steen Møller(K).

Vil finde faldgrupper der ikke er der

- Vi har set andre steder i landet at det er svært at få Teater- og Musikhuse til at hænge sammen økonomisk. Odense har allerede lagt 300 millioner i projektet, og jeg frygter at huset kan ende som en bundløst kar, lyder det fra Lars Chr. Lilleholt.

Rådmand Steen Møller, at Venstres kritik bunder i, at partiet ikke er en del af forliget omkring kulturhuset.

- Venstre har valgt at være imod huset, og så har de åbenbart et behov for at finde faldgrubber. Jeg ser ingen faldgrubber, siger Steen Møller(K).

Kultur og konferencer

Odense Kommune har overladt driften af huset til firmaet PH Live i 25 år. Kommunen betaler 11 millioner kroner de første fem år og otte millioner kroner de næste 20 år.

- Vi har lavet nogle budgetter, og vi har stor erfaring i at arrangere kulturarrangementer, og jeg er overbevist om at det kommer til at hænge sammen, siger Peter Sindberg fra PH Live.

Firmaet vil satse stort på at gøre huset til et unikt Musik- og Teaterhus for hele Danmark med både nationale og internationale kulturnavne. Derudover vil PH Live åbne huset for fynboerne med fx fredagsbar og lørdagsjazz.

Men økonomien i huset bliver også afhængig af, at huset kan bruges som konferencecenter.

- Vi mener, at Odenses beligggenhed midt i landet vil gøre stedet attraktivt for erhvervslivet som et godt sted at holde konferencer, siger Peter Sindberg.