Vælgere frustreret over krig i blå blok: - Det er en børnehave

Den hårde retorik mellem politikere, som det er tilfældet med Søren Windell (K) og Christoffer Lilleholt (V), falder ikke i god jord hos odenseanerne.

Der er iskold luft mellem Venstre og Konservative i Odense Kommune. 

Onsdag aften langede Venstres Christoffer Lilleholt ud efter Konservative, fordi partiet er gået med i konstituering med blandt andet Socialdemokratiet frem for at gå efter en borgerlig borgmester. 

Det har fået Konservatives Søren Windell til at svare tilbage på Lilleholts kritik i et Facebookopslag, og bølgerne er siden gået højt mellem de to politikere med både skældsord og beskyldninger.

På gågaden i Odense møder krigen stor frustration.

- Det er en børnehave, fastslår Martin Brinck, der er studerende.

Skidt for demokratiet

De beskyldninger, der flyver mellem politikerne kommer i kølvandet på flere dages konstitueringsforhandlinger efter valget den 16. november.

Og for de odenseanske vælgere, der har sat kryds på en liste for lidt over en uge siden, er der træthed at spore over politikernes mudderkast.

Jesper Thomsen mener, at det er problematisk for demokratiet, når politikerne har en grim tone.
Jesper Thomsen mener, at det er problematisk for demokratiet, når politikerne har en grim tone.
Foto: Julie Lapp

- Jegt tænker ikke, det er særlig besnærende for demokratiet at tale sådan. Har man nogle politiske uenigheder, er det fint, man står fast, men det er bedre at tale ordentligt til hinanden. Det er jo ikke befordrende for dialogen, understreger Jesper Thomsen.

- Borgerne har jo nogle forventninger til, at de kan styre det og tale pænt. Jeg tror ikke, man kommer så langt med den tone, siger Clara Heidemann, der er gymnasieelev.

quote Det er sociale medier i en nøddeskal, hvor man ikke skal kigge hinanden i øjnene, så er det ligegyldigt om det er politik eller 4. klasse

Martin Brink, Odense

Sociale medier-krig

I sit opslag på Facebook skriver Søren Windell blandt andet:

"Det er meget umoden opførsel af Christoffer Lilleholt. Han forsøger at tage Enhedslisten til indtægt for at de ville støtte en borgerlig borgmester. Dét har jeg aldrig hørt Enhedslisten sige og det ligner ingenting, at Lilleholt lyver på TV." 

Martin Brink mener, at det er lidt en børnehave i lokal politik,
Martin Brink mener, at det er lidt en børnehave i lokal politik,
Foto: Julie Lapp

- Det er sociale medier i en nøddeskal, hvor man ikke skal kigge hinanden i øjnene, så er det ligegyldigt om det er politik eller 4. klasse, siger Martin Brink.

- Jeg tror, folk mister interessen i politik, når det ikke er sagligt. Man skulle hellere blive ved sine budskaber. Hellere fortælle om det, man selv står for, frem for at være efter andre, siger Anniie Dalgaardsen. 

Oversigt

    Oversigt