I det fynske folks tjeneste

Vælgermøde med fokus på manglende praktikpladser

Det var socialpolitikken der var i centrum, da Den Sociale Højskole i Odense mandag eftermiddag afholdt et vælgermøde.

02:37

Godt 50 mennesker var mødt op for at deltage i debatten med politikerne Anna Rytter (Ø), Jenette Sandberg (SF), Jesper Kinch Jensen (A), Lars Chr. Lilleholt (V), Alex Ahrendtsen (DF), Susanne Ursula Larsen (B) og Mai Henriksen(C). Hovedparten af de fremmødte var studerende fra højskolen og debatten kom også hurtigt til at handle om forholdende for de socialrådgiverstuderende, hvor manglende praktikpladser var et særdeles varmt emne.

- Altså vi som kommune må jo gå foran og sige at det er vores pligt at sikre at der er praktikpladser de steder hvor vi kan skabe dem i kommunen, og derudover kan vi sagtens stille krav til de leverandører som kommunen handler med. De skal selvfølgelig også stille praktikpladser til rådighed, ellers vil vi ikke samarbejde med dem, lyder det fra Enhedslistens Anna Rytter.

Blandt paneldeltagerne var der overordnet enighed om at gøre det en pligt overfor firmaerne at optage studerende i praktik.
Kandidaterne var klar over problemets omfang og garanterede flere praktikpladser for de studerende i erhvervslivet.

Narkomaner i det odenseanske bybillede

Et andet medieaktuelt emne var stofmisbrugere i det odenseanske bybillede. Mens venstres Lars Chr. Lilleholt argumenterede for forebyggelse, nævnte Mai Henriksen fra de konservative, at de nu ville forsøge med gratis udlevering af heroin til misbrugerne. Dog var der klar enighed i satsning på forebyggelse.
- det er vigitg at vi har en aktiv social politik som i sær tager fokus på de svageste, her især vores børn hvor der skal sættes hurtigt ind overfor familier hvor forældrene er ude i et misbrug, lyder det fra Venstres Lars Chr. Lilleholt.
Margrethe Vestager (B) var også at finde blandt de besøgende. Hun havde i dag taget en dag uden for Christiansborg, for at få et indblik i den Odenseanske politik.