I det fynske folks tjeneste

Værsgo Odense: Her er de unges løsninger på byens problemer

Der kan komme rigtig mange idéer ud af 675 elever fra Odenses 8. klasser. Se hvordan de vil løse forskellige problemstillinger i Odense.

00:38

Den mest vovede idé-prisen gik til 8. b fra Munkebjergskolen med idéen Himlens park

26 klasser fra ti forskellige skoler har den seneste uge arbejdet med projektet Vores by - Vores løsninger, der er en innovationskonkurrence for elever i 8. klasse. 

Vinderen blev 8.c fra Kroggårdsskolen med idéen om Lynpant - en app der hurtigt giver pantpengene tilbage lige ned i lommen, og som derfor får folk til ikke at smide brugte flasker i naturen. 

Men der er kommet mange flere kreative og innovative tanker ud af ugen. 

Eleverne kunne vælge at lave projekter inden for fem kategorier; klima-, jord-, affald-, letbane- og grønne byrumsløsninger. Ingen valgte kategorien jord, men idéerne inden for de resterende fire kategorier kan du se herunder: 

Affald - Hvordan kan vi få folk til at hjælpe med at gøre Odense til en renere by? 

06:17 Luk video

Letbane - Hvordan kan en kampagne få forskellige målgrupper til at benytte Odense Letbane? 

00:16 Luk video

Grønne byrum - Hvordan bliver Odense Danmarks grønneste storby? 

05:15 Luk video

Klima - Hvordan kan vi bruge regnvandet på nye måder, så Odense bliver klar til fremtidens klima? 

06:50 Luk video

Det var ansatte i By- og Kulturforvaltningen, der sammen med lærere stillede de fem konkrete udfordringer. 

I dommerpanelet sad repræsentanter fra kommunen, men eleverne skulle også sælge deres idé for Odense Letbane, Vandcenter Syd, Odense Renovation og Fonden for Entreprenørskab.

Udover vinderen for den mest spændende og innovative løsning blev der uddelt tre andre priser. 

Den bedste Pitch gik til 8. y fra Sct. Hans Skole med idéen Aqua Lux, der skal lave regnvand om til strøm. Den mest vovede idé gik til 8. b fra Munkebjergskolen med idéen Himlens park, der skal bygge en park oven på en parkeringsplads. Og Eleverne pris fik Provstegårdskolens 8. n med idéen Oxygen-kuglen, hvor eleverne vil placere bæredygtige siddepladser rundt omkring i Odense.

Læs også Snedig vinder: Lynpant lige ned i lommen

26:01

Kan vi bruge regnvandet på nye måder - og hvordan gør vi Odense til en grønnere by? Det er nogle af de problemstillinger, som 26 8. klasser i Odense Kommune har arbejdet med i forbindelse med projektet

Luk video