I det fynske folks tjeneste

Vågen nabo opdagede indbrudstyv - var i gang med at tømme gadens udhuse

Fyns Politi kan takke en opmærksom odenseaner for, at de natten til fredag kunne anholde en indbrudstyv, der var i færd med at plyndre en hel række garager og udhuse.

Fyns Politi anholdt natten til fredag en 44-årig mand, som de formoder står bag en række indbrud på Skovmærkevej i det sydøstlige Odense.

Det er de færreste, der sniger sig rundt i haven med en lommelygte klokken 03 om natten.

Derfor reagerede Fyns Politi med det samme, da de natten til fredag fik en henvendelse fra en borger, der havde set en mandsperson luske rundt og lyse ind ad vinduer i huse, skure og garager i de nærliggende ejendomme på Skovmærkevej i det sydøstlige Odense.

Alle tyvekosterne lå samlet i en stor bunke, hvilket er meget typisk, hvis de ikke kan bære det hele på én gang. Og ham her var på cykel

Thomas Bentsen, vagtchef, Fyns Politi

- Da vi kommer derud, kan vi konstatere, at der har været indbrud, og at der er samlet til bunke. Og da vi så umiddelbart herefter ser en person krydse vejen lige ud for, er det jo nærliggende lige at tale med ham, siger Thomas Bentsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Politipatruljen mente godt, at de kunne bevise, at personen var den, der havde begået ikke bare ét indbrud, men mindst tre indbrud i skure, garager og udhuse på Skovmærkevej.

Læs også Tyve på ø-vandring: 21 indbrud på ét døgn

- Der er i hvert fald også begået indbrud i to nærliggende huse i samme gade. Og alle tyvekosterne lå samlet i en stor bunke, hvilket er meget typisk, hvis de ikke kan bære det hele på én gang. Og ham her var på cykel, konstaterer vagtchefen. 

Kendt ansigt

Indbrudstyven er en 44-årig mand fra Odense, der allerede er kendt af politiet.

Tidligt fredag morgen sidder han i detentionen på politigården i Odense, hvor han skal afhøres i løbet af dagen.

- Og så bliver han nok løsladt igen, siger Thomas Bentsen. 

Læs også To mænd anholdt: Masser af tyvekoster fra indbrud fundet