Vakuum-mad til alle i Odense

Odense Kommunes ældre borgere og plejecentre får leveret mad fra Odense Madservice. Hvis det står til Dansk Folkeparti skal også borgmesteren, orkesterdirigenten og parkeringsvagten have det samme.

Dansk Folkeparti ville helst have haft byrådet til at undersøge, om man helt kan droppe det centrale storkøkken og istedet lave mad på de enkelte centre. Det har et flertal afvist. Og det får DF til nu at sige, at alle skal spise fra centralkøkkenet.

- Der skal være lighed for alle. I personalekantinen, der betaler man 26 kroner for et måltid, der er lavet i køkkenet lokalt, mens den ældre på plejecentret betaler 43 kroner for mad der kommer i plastic fra Madservice. Det er ikke fair, forklarer Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen.

Opbakning fra venstrefløjen

Det betyder at alt personale i Odense Kommune i fremtiden kan se frem til vakuum-mad fra Odense Madservice. Hvis altså Ahrendtsen kommer igennem med sit forslag. Og det tyder noget på, at han gør - der er forsigtig opbakning fra både SF og Socialdemokratiet.

- Vi tænker, det er et spændende forslag at bruge Madservice til det Madservice faktisk kan, siger SFs Kasper Westh, og bakkes op af sine kollegaer på venstrefløjen.

- Umiddelbart vil jeg sige, at det er noget, vi skal kigge på. Hvis det viser sig, at det er en god idé, så kan jeg ikke se nogen grund til, at vi ikke skulle gøre det, mener Socialdemokraternes Tina Bue.

Odense Madservice har ledig kapacitet, så det er muligt for dem at levere til kommunens medarbejdere.

Forslaget skal behandles i Odense Byråd på onsdag.