Valgplakater er nu ulovlige: - Vi ved simpelthen ikke, hvor de hænger

Familie og venner hjalp Nicolai Busch Bæhrenz med at hænge valgplakater op. De afveg dog lidt fra den planlagte rute, så nu ved venstremanden ikke helt, hvor hans plakater hænger.

Der var kamp om pladserne i lygtepæle og træer, da det 23. oktober blev lovligt at hænge valgplakater op.

Nu er kommunalvalget så overstået og ved midnat udløb fristen for at pille sine valgplakater ned. 

Men rundt omkring hænger der stadig plakater, som nu er ulovlige. Én af dem, der ved han ikke har fået alle ned, er det nyvalgte medlem af Odense Byråd Nicolai Busch Bæhrenz fra Venstre. 

- Der hænger jo desværre stadig nogle rundt omkring. Jeg synes jo også, det er møgirriterende, siger Nicolai Busch Bæhrenz. 

Han har hængt 2.300 valgplakater op i Odense i forbindelse med valgkampen. Men han gjorde det med hjælp fra familie, venner og en række frivillige. 

Og ifølge venstremanden har deres hjælpsomhed nu betydet, at der ikke er overblik over, hvor hans valgplakater hænger.

- Vi har jo tegnet nogle ret specifikke ruter for, hvor vi gerne ville have plakaterne. Min søde familie og søde venner vil jo gerne være ekstra søde ved mig, så hver gang de lige har set en sidevej eller en god mast, så har de skyndt sig hen for at hænge mig op der, fortæller Nicolai Busch Bæhrenz og fortsætter:

- Og det gør bare, at nedtagningen er enormt kaotisk, for vi ved simplethen ikke, hvor mange af de her plakater hænger. 

Nicolai Busch Bæhrenz får mange beskeder med tip om, hvor han stadig har valgplakater hængende.
Nicolai Busch Bæhrenz får mange beskeder med tip om, hvor han stadig har valgplakater hængende.
Foto: Julie Lapp

Send en besked

Nicolai Busch Bæhrenz er derfor afhængig af, at folk tipper ham om, hvor han stadig har plakater hængende. Så lover han til gengæld, at han tager dem ned så hurtigt som muligt. 

- Vi tog plakater ned til klokken 02.00 i nat, fordi vi fik flere tip. Så jeg har været oppe meget sent i går og meget tidligt i dag for at skynde mig at tage plakater ned, siger han.

I har selv hængt dem op. Skulle man ikke have gjort noget smartere, så man vidste, hvor man kunne finde dem?

- Jo, det skulle vi da helt sikkert. Vi skulle nok have været lidt mere konsekvente, da vi hængte plakater op, så det ikke var uden for ruten, men det er altså sket. Vi gør alt, hvad vi kan for at tage dem ned. Det er selvfølgelig i sidste ende mit ansvar, at de her plakater er hængt op. 

Nicolai Busch Bæhrenz oplever dog også, at der er en hel del af hans plakater, der er blevet revet ned i løbe af valgkampen, som nu ligger og flyder rundt omkring, og som han derfor har svært ved at finde.