I det fynske folks tjeneste

VandCenter Syd udnytter opgravet Vestre Stationsvej

VandCenter Syd får nu mulighed for at skille regnvand og spildevand omkring Vestre Stationsvej. Det betyder mindre risiko for oversvømmede kældre.

Fra det meste af Odense Midtby ryger regnvand og spildevand i fælleskloakker, inden det bliver sendt til rensning. Det betyder, at der bruges energi på at rense rent regnvand - og det øger risikoen for oversvømmede kældre i forbindelse med skybrud, fordi kloakkerne kan blive overbelastede. 

I forbindelse med at vand- og spildevandsrør skal flyttes forud for anlægget af Odense Letbane,  udnytter VandCenter Syd nu muligheden for at undgå regn i kloakkerne omkring Vestre Stationsvej, ved at lægge en seperat regnvandsledning. Her fra skal vandet ledes ned til Odense Havn. 

Liselotte Jensen, projektleder på VandCenter Syd, fortæller til TV 2 Fyn, at der hvor det giver mening, vil de anlægge disse seperate regnvandsledninger. Og VandCenter Syd har allerede planer for det opgravede stykke på Ørbækvej. 

- Vi planlægger også at ligge en regnvandsledning i Ørbækvej, som skal føres videre ad Ejbygade ned til Odense Å, siger Liselotte Jensen.