I det fynske folks tjeneste

Vandrehjem i Odense lukker

For få overnatninger og utilsvarende indretning betyder, at vandrehjemmet Kragsbjerggaarden i Odense lukker med udgangen af 2011.

Efter 25 år har Sten Slot Knudsen valgt at opsige den forpagtningsaftale Kragsbjerggaarden har med Odense Kommune.

Han fortsætter med at drive Danhostel Odense City og Danhostel Sønderborg, men forpagteren mener ikke længere, at der er plads til to vandrehjem i Odense.

- Driften forudsætter renovering, og det har ikke været muligt at få politisk tilsagn til dette. Kragsbjergaardens indretning er ikke tidssvarende, og bygningen egner sig ikke som vandrehjem anno 2011 i sin nuværende stand. Dette skal også ses i sammenhæng med det pres, der ligger på hotelbranchens priser. Derfor ser jeg ingen anden udvej end at opsige forpagtningskontrakten, forklarer Sten Slot Knudsen.

Odense Kommune skal nu overveje, hvad der skal ske med bygningerne.

- Vi har i de sidste 25 år haft et godt og konstruktivt samarbejde med Sten Slot Knudsen, og derfor er det selvfølgelig meget beklageligt, at det må ende nu. Det må herefter være op til politikerne at vurdere, om man ønsker at videreføre vandrerhjemmet i en eller anden form, eller om man vil overveje alternative anvendelsesmuligheder, siger adm. direktør Søren Bonde Hansen fra By- og Kulturforvaltningen.

Sten Slot Knudsen fik for halvandet år siden nedsat forpagtningsafgiften, men det har ikke kunnet rede vandrerhjemmets økonomi.