Vanvidskørsel: Bilist kørte 110 i Odense midtby

En bilist står til at miste sit kørekort, efter han kørte mere end 100 procent for stærkt i Odense by.

En bilist i det indre Odense hvilede foden lidt for tungt på speederen, da han fredag kom forbi en af Fyns Politis fotovogne.

Bilen blev målt til at køre 110 kilometer i timen på Kochsgade, hvor fartgrænsen ligger på 50, og har dermed overskredet med over 100 procent.

Det resulterer i en ubetinget frakendelse af kørekortet og "en klækkelig bøde", fortæller Preben Ingemansen, politikommisær og leder af Operativ Færdsel, til TV 2/Fyn.

- Når det lige er blevet tjekket i systemet, at alle målingerne er korrekte, tager vi ud og henter kørekortet, siger han.

Bilisten blev én ud af 42 bilister, der blev blitzet på strækningen i løbet af fem timer.

- Det er forholdsvis mange inde i byen, siger politikommisæren.

Forventer ikke så høj fart

Kochsgade er kun ét af de steder i Odense og på resten af Fyn, politiet ved, der bliver kørt stærkt.

Og det er ekstra farligt, når det foregår i en byzone.

- Her er der fodgængere og cyklister, og de forventer ikke, at der er en, der kommer med den fart. Det uforudsigelige i det gør det mere farligt, siger Preben Ingemansen. 

- Kochsgade er slet ikke indrettet til at køre med de hastigheder. Desværre bliver man ikke længere voldsomt overrasket, men holdningen til det er uændret: Det er fuldstændig tosset at køre så stærkt i en byzone.

Betegnes som vanvidsbilist

Når der er tale om en ubetinget frakendelse betyder det, at bilisten ikke længere må køre bil fra det øjeblik, politiet henter kørekortet. Og der skal gå "en rum tid" før kortet kan generhverves.

Ifølge politikommisæren plejer politiet at kategorisere en sådan bilist som vanvidsbilist.

- Vi plejer at sige, hvis man kører 100 procent for meget eller over 200 kilometer i timen på motorvejen, er det det, vi vil kategorisere som vanvidskørsel, siger Preben Ingemansen.

Hvis bilisten generhverver sig sit kørekort, og det sker igen, kan vedkommende stå til en forhøjet straf.