I det fynske folks tjeneste

Vanvittige tricks på motorcykel: Mike er verdens bedste stunt rider

Den fynske stunt rider Mike Jensen er for anden gang blevet verdensmester i den lidt atypiske sport.

Foto: Jesper Grønnemark / Red Bull

Han kom som verdensmester - og han tog hjem som verdensmester.

Stunt rideren Mike Jensen, der er født og opvokset i Odense, forsvarede i weekenden sit verdensmesterskab i den for mange lidt særprægede sport, stunt riding.

Et verdensmesterskab er en fantastisk måde at slutte sæsonen på

Mike Jensen, stunt rider

Ligesom i 2016 blev finalen ved Stunt Masters Cup afholdt i Dubai - og ligesom sidste år var vinderen fra Fyn.

Mike Jensen har kun dyrket stunt riding i syv år, men ikke desto mindre hører hans navn til helt i toppen af hierarkiet indenfor sporten. 

Læs også Fynsk stuntrider klar til international karriere

- Et verdensmesterskab er en fantastisk måde at slutte sæsonen på, så jeg er vendt hjem til Danmark med blod på tanden og er fuld af ideer og motivation til at gøre næste sæson til lige så stort et eventyr, som denne, fortæller Mike Jensen til redbull.dk.

Selvlært stunt rider

De fleste sportsfolk bruger timer og atter timer sammen med en træner. Men ikke Mike Jensen. Han har lært alle sine beundringsværdige tricks på egen hånd, ligesom han også selv samler og forbereder sin stunt bike forud for alle løb og konkurrencer.

Det giver ham en fordel i forhold til konkurrenterne, vurderer han.

Også selv om alle deltagere til konkurrencer som Stunt Masters Cup ikke kører på deres egen motorcykel. Her får man en udleveret, og så har man 24 timer til at vænne sig til stunt biken.

- Det giver en masse udfordringer, når opsætningen af konkurrencen er, som den er i Dubai, hvor der er nye motorcykler for alle deltagende. Der er en dag til at lære den nye motorcykel at kende lige så godt, som den vi er vant til at træne og køre på derhjemme. For mig er det en stor fordel, at jeg selv står for opsætningen af min motorcykel, så jeg derfor forholdsvist hurtigt kan adaptere til det nye gear, siger Mike Jensen.

Læs også Fynsk stuntrider vinder i Dubai

Verdensmesterskaberne i Dubai forløb - stort set - som planlagt for fynboen, der de seneste år har boet i Herning.

- I kvalifikationen havde jeg en smutter, som gjorde, at jeg kun kom ind som toer inden finalerunden med fire point ned til Pawel Karbownik i førerpositionen. Det betød, at jeg i finaleomgangen skulle score fire et halvt point højere end førstepladsens score. Det lykkedes heldigvis, og jeg er selvfølgeligt pavestolt over at kunne være med på højeste niveau, siger Mike Jensen.

Herunder kan du se en video fra finalerunden til VM i 2016, som Mike Jensen også vandt i flot stil: 

Stunt Masters Cup 2016 - 1st place Mike Jensen final run