I det fynske folks tjeneste

Varm bandekrig krydret med valgflæsk

Socialdemokraterne vil bruge et millionbeløb på at bekæmpe bandekrigen. Men det lugter af valgflæsk, lyder det fra de borgerlige.

01:58

1 af 3

Ros politiet i stedet

Skyderier, knivstikkeri og køllebank på åben gade. Socialdemokraterne i Odense frygter, at bandeurolighederne eskalerer, hvis der ikke bliver sat massivt ind. Derfor foreslår Socialdemokraterne en speciel kommunal bandeenhed for at skabe tryghed i byen.

Bandeudspillet kommer på baggrund af den såkaldte task force øst, der er oprettet til at bekæmpe bandekrigen i København.

- Vi ved, at når man griber ind i øst, som justitsministeren lægger op til nu, så risikerer vi at få mere tryk på i Vestdanmark, og derfor synes vi, at vi skal forfølge de kriminelle miljøer. De er jo skånesløse. De er jo kun ude efter et marked og pengene. De misbruger folk og ødelægger mennesker, siger Anker Boye (soc.dem).

Men de borgerlige giver ikke meget for bandeudspillet.

- Jamen det er varm luft i valgkampen. Jeg beklager utroligt meget, at Anker Boye forsøger at skabe utryghed i den odenseanske befolkning. Han burde faktisk rose vores dygtige politi, der stort set har sat alle bandemedlemmerne fast i fængslet, lyder det fra borgmester Jan Boye (Kons.).

- Jeg synes, det er en gang valgflæsk, og jeg synes det er ikke at tage vores politi's indsats alvorligt, siger Jane Jegind (V).