I det fynske folks tjeneste

Odense lukker skøjtesø igen - andre er stadig åbne

Isen på søerne i Odense Kommune når ikke at blive tyk nok til skøjteløb denne vinter. I Assens Kommune er flere åbnet.

Isen er flere steder tyk nok til at kunne skøjte på. Men det er kun der, hvor kommunen skilter med det, at det er tilladt. Foto: Kamilla Kilias Jakobsen

Opdatering

  • 16. feb 2021 kl. 15:44 Opdateret med oplysningen om, at Odense Kommune har valgt at lukke færdsel på isen ved Munkedammen igen, da isen ikke er tyk nok.

Det er nu muligt at finde skøjterne frem og bevæge sig ud på fire skøjtesøer i Assens. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Søen ved Trunderupskoven i Haarby er helt åben for skøjteløb, da isen er 13-15 centimeter tyk. På tre andre skøjtesøer i Assens har kommunen også tilladt skøjteløb - dog kun på et afgrænset område. Resten af kommunens seks skøjtesøer er fortsat lukket for færdsel.

I Odense kan du godt lade skøjterne bliver i skabet, for trods frostgrader og snestorm er søerne i Odense Kommune ikke klar til at skøjte henover.

Og det når de ikke at blive denne vinter.

Læs også Trods ekstremt kolde nætter - skøjtesøerne er stadig lukkede

- Vi måler igen på onsdag, men de lover varmegrader, så jeg tror ikke, at skøjtesøerne når at åbne i år. Det er lidt ærgerligt, nu hvor det endelig er vinter, siger parkforvalter i Odense Kommune Hanne Pedersen.

Skynd dig

Men det bliver et kort visit, og man skal skynde sig derude, for det bliver i få dage

Hanne Pedersen, parkforvalter, Odense Kommune

Ét sted i Odense valgte parkforvaltningen alligevel at åbne for at bevæge sig på isen, nemlig på Munkedammen i Odense M. Det var dog kun den forreste del af søen, der var sikker at gå på, da isen på den nordvestlige del ikke var tyk nok. Der var derfor sat tydelige afspærringer op.

- Vi har valgt at åbne Munkedammen med restriktioner, for folk går og tripper efter at kunne bevæge sig ud på isen, sagde Hanne Pedersen.

Selvom man kunne gå på isen, behøvede man ikke slæbe skøjterne med.

- Folk har kastet lidt med sten og grene på søen, så den er ujævn, og man skal ikke regne med at kunne skøjte på den. Men man kan få oplevelsen af at gå ud på søen, sagde hun og tilføjer:

- Men det bliver et kort visit, og man skal skynde sig derude, for det bliver i få dage.

Og hun fik ret. Allerede tirsdag var isen blevet for tynd igen, og kommunen fjernede skiltene og lukkede for færdsel på søen. 

Skøjtemuligheder på Fyn

Fynboer kan tage til Kamgraven ved Nyborg Slot, hvor isen er 14 centimeter tyk og mulig at skøjte på. 

Desuden er Kåls mølledam, Sønderby sø, Turup gadekør i Assens åbnet for skøjteløb i et afgrænet område, mens søen ved Trunderupskoven i Haarby er åben for skøjteløb.

Se mere

Forsamlingsforbuddet skal stadig overholdes

Dog minder Fyns Politi om, at der stadig ligger et forsamlingsforbud.

- Man må ikke være mere end fem, selvom det er udenfor, og vores mål er passe på smittespredning - og så selvfølgleig sikkerheden, siger vagtchef ved Fyns Politi Peter Vestergaard.

Fyns Politi får løbende anmeldelser om, at folk færdes på den usikre is, og da søerne ikke når at få en tykkelse på 13 centimeter i år, vil det kun være Munkedammen, der er farbar. 

Læs også For første gang i otte år: Nu må du stå på skøjter på voldgraven

- Man kan risikere at få en bøde, hvis man overtræder forsamlingsforbuddet eller går på en sø, der ikke er sikker, men det er ikke et mål for os at give mange bøder, siger Peter Vestergaard.

Det vil være tilfældet med alle søer i Odense Kommune, hvor man altså kan få en bøde for 1.000 kroner for at bevæge sig ud på isen.