I det fynske folks tjeneste

Vejdirektoratet vil skilte for udflugtsmål

Har hentet inspiration i Tyskland om at skilte for turistattraktioner. Odense Zoo er begejstret.

Odense Zoo glæder sig over at Vejdirektoratet i gang med opfører oplysningstavler, som henviser til bl.a. Odense Zoo.

I mange år har man langs den tyske autobahn i farten kunnet se skilte, som ved afkørslerne gør opmærksom på mulige udflugtsmål i den nærliggende by.

Indtil nu er muligheden for at gøre det samme i Danmark blevet pure afvist af Vejdirektoratet med den begrundelse, at det ville have en forringende effekt på trafiksikkerheden.

Men nu er Vejdirektoratet imidlertid kommet på andre tanker og er i øjeblikket i gang med at opføre oplysningstavler, som henviser til bl.a. Odense Zoo og Nyborg Slot, langs motorvejen på Fyn. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge Per Antvorskov, afdelingsleder ved Vejdirektoratet, er der tale om et toårigt forsøg, der skal afgøre, om skiltene reelt generer billisterne unødigt.

- Vi har undersøgt, hvilke retningslinjer, man har i Tyskland. Det er f.eks. størrelsen af skiltene og afstanden til anden skiltning, vi har undersøgt, så bilister ikke får for meget information på en gang, forklarer Per Antvorskov til avisen.

Henrik Lerhmann Andersen, direktør i Odense Zoo, er svært begejstret for det nye tiltag.

- Vi har gerne ville have sådan et skilt i mange år, så det er det rene guld. Det vil skabe meget mere opmærksomhed udenfor det lokalmiljø, hvor de fleste af havens gæster er fra, siger han.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er spændt på resultatet af forsøget med skiltene.

- Det er min forhåbning, at de vil gavne erhvervsudviklingen og turismen på Fyn, og jeg er spændt på at høre nærmere om de erfaringer, som forsøget kaster af sig. Vi har jo mange attraktioner liggende tæt på vores motorveje, siger han til Fyens Stiftstidende.