I det fynske folks tjeneste

Venstre afviser færre skoledistrikter

- Fra Venstres side har vi klart AFVIST større skoledistrikter med flere skoler. Det skriver byrådsmedlem i Odense, Bo Libergren (V) i dag på Facebook

Odenses Børn- og Ungeudvalg skal tirsdag diskutere et forslag om færre og større skoledistrikter i kommunen.

Men det forslag møder kritik fra Venstre i Odense. Kritikken lyder på, at de større skoledistrikter vil komme til at betyde, at man forud for skolestart ikke kan vide, hvilken skole man hører til.

Kommunen sparer penge

Kommunen kan spare 25 millioner kroner ved at skære de nuværende 33 skoledistrikter ned til ni, så hvert distrikt rummer flere skoler. Det skriver fyens.dk i dag.

Ved at lave større skoledistrikter kan kommunen mere fleksibelt fordele børnene på skolerne inden for samme distrikt, så der for eksempel bliver færre små og dyre klasser.

Venstre afviser forslaget

-Fra Venstres side har vi klart AFVIST større skoledistrikter med flere skoler og usikkerhed om, hvor børnene skal gå.

Sådan skriver byrådsmedlem i Odense, Bo Libergren (V) i dag på Facebook, og fortsætter:

- Vi tror, at det er afgørende for bosætningen, at man véd, hvor ens børn skal gå i skole. Og at det er vigtigere end nogle teoretiske besparelser ved større klasser. Både for børn og forældre - og i den sidste ende for kommunens økonomi.

Og vi afviser at opdele skolerne i børne- og ungeskoler. Vi mener det er vigtigt de små børn kan spejle sig i de store, en fordel for forældre at deres børn går på samme skole, og at en HEL skole fra 0.-9./10. klasse er et vigtigt kulturcenter for lokalsamfundet.