Venstre i Odense har byttet rundt på skamlerne

Efter valget til Folketinget har Lars Chr. Lilleholt valgt at forlade Odense Byråd. Derfor har byrådet lavet ny konstituering med en større rokade.

Konstitueringen kommer på dagsordenen på første byrådsmøde efter sommer, for de ting, der skal konfirmeres af byrådet.

- Vi har nu arbejdet i gruppen i halvandet år og på baggrund af Lars Chr Lilleholts udtræden og Brian Lauridsens indtræden, har vi valgt at bruge muligheden for at sætte holdet på ny og laver dermed en større rokade, siger Venstres rådmand Jane Jegind.

Der er blevet lavet en række ændringer i udvalgssammensætningen og gruppens ledelse.

- Vi stiller med et stærkt hold, der har fokus på at lytte til borgerne, arbejde for hele Odense og skabe vækst og udvikling. Et hold der understreger vores ambition om at være en konstruktiv, men skarp opposition i den resterende byrådsperiode, siger Jane Jegind.

- Venstre har en stærk byrådsgruppe og med den nye opstilling har vi sikret, at vi fortsætter den gode linie, hvor fokus er på at skabe et endnu bedre og stærkere Odense, siger formand Kasper Ladingkær.

Fordelingen af Venstres byrådsmedlemmer kommer hermed til at se sådan ud:

By- og Kulturudvalget:

Jane Jegind (Rådmand)

Ældre- og Handicapudvalget:

Mark Grossmann

Brian Lauridsen

Beskæftigelses- og Socialudvalget:

Steen Lund

Christoffer Lilleholt

Claus Houden (næstformand)

Børne- og Ungeudvalget:

Morten Kibæk (næstformand)

Bo Libergren

Gruppens ledelse

I gruppens ledelse erstatter Mark Grossmann Bo Libergren som gruppeformand, idet Bo Libergren overtager opgaven som politisk ordfører efter Lars Chr. Lilleholt.

Andre opgaver:

Idet Bo Libergren indtræder i Børn- og Ungeudvalget, overtager Brian Lauridsen opgaven som suppleant i § 18-udvalget (tvangsfjernelsesudvalget).

Bo Libergren erstatter Lars Chr. Lilleholt som næstformand i Fjernvarme Fyn.