I det fynske folks tjeneste

Venstre skeptiske over musikhusplan

En ny plan for at få bygget et musik- og teaterhus i Odense bliver mødt med skepsis af partiet Venstre, fordi By- og kulturforvaltningen lægger op til, at der skal bruges 100 millioner skattekroner mere end først forventet på driften af huset.

01:11

Venstre er skeptiske overfor nye planer.

1 af 2

Netop tanken om at bruge ekstra skattekroner på projektet gør Venstre meget betænkelige ved projektet, det siger medlem af By- og kulturudvalget Lars Christian Lilleholt.

- I en tid hvor vi skal spare på alle områder, har jeg svært ved at se, hvordan vi skal finde ekstra millioner til det her, siger venstremanden. 

Den nye plan fra By- og kulturforvaltningen har til hensigt at gøre det nemmere at finde en samarbejdspartner, der vil stå for at bygge og drive huset, efter at den hidtige partner Lillebælt Gruppen måtte trække sig fra projektet i marts.
De nye planer lægger op til, at huset skal være mindre ambitiøst på de kulturelle faciliteter, samtidig med at flere kvadratmeter skal bruges til restauranter og butikker.
Derudover skal kommunen ifølge Fyens Stiftstidende kaste 100 millioner kroner ekstra i projektet, blandt andet ved at man forpligter sig til at leje sig ind i huset i 25 år i stedet for i 15 år, sådan som det oprindelige forslag lød på.