I det fynske folks tjeneste

Venstre vil afskaffe kønsopdelt svømmeordning

I 13 år har drenge og piger haft svømmeundervisning hver for sig på Abildgårdskolen i Odense. Nu vil Venstre have afskaffet denne praksis.

Debatten om kønsopdelt svømmeundervisning blussede for alvor op, da det kom frem, at en københavnsk svømmeklub har rene pigehold. Mænd bliver smidt ud af hallen, og vinduerne er afskærmet for nysgerrige blikke, fordi de muslimske piger ellers angiveligt af kulturelle og religiøse grunde ikke ville få lov at deltage.

Sagen fra København har fået Venstre i Odense til at rette fokus mod en ordning på Abildgårdskolen. Her har piger og drenge siden 2003 haft svømmeundervisning hver for sig.

- Vi har ikke haft fokus på denne ordning før nu, men det ændrer ikke ved, at når man er i Danmark må man tilpasse sig. Og det betyder, at drenge og piger har svømmeundervisning sammen, siger Bo Libergren(V), byrådsmedlem i Odense. 

Blev drøftet i 2008

Den kønsopdelte undervisning blev også tilbage i 2008 vendt i Odense Byråd, da Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti ønskede ordningen afskaffet. Det blev afvist af et flertal, men nu har Venstre altså bedt om, at sagen igen bliver drøftet på Børn- og Ungeudvalgets møde tirsdag.

- Vi mener, at denne ordning må afskaffes. Det giver et problem med integrationen, når man ikke følger de danske regler, lyder det fra Bo Libergren. 

Måske ok i Højme

Lige så kategorisk er Bo Libergren dog ikke over for en anden ordning med kønsopdelt undervisning. På Højmeskolen bliver drenge og piger i 1. klasse undervist hver sig tre dage om ugen. Ordningen begyndte i 0. klasse,  fordi der ikke var piger i klassen, men er fortsat på grund af gode erfaringer. 

- Nu må vi høre, hvad der ligger bag ordningen på Højmeskolen og høre om deres erfaringer, før vi tager stilling til om det er i overensstemmelse med dansk praksis, siger Bo Libergren.

Udover Højmeskolen og Abildgårdskolen er der ingen andre skoler i Odense, hvor der er kønsopdelt undervisning.