I det fynske folks tjeneste

Venstreordfører: Udvis imamer - der opfordrer til bedrageri

Imamer, der opfordrer til bedrageri eller vold, skal udvises. Sådan lyder det i dag fra Venstres politiske ordfører i Odense Byråd - Bo Libergren.

00:24

1 af 2

På baggrund af TV 2's dokumentarserie "Moskeerne bag sløret" opfordrer Venstres Bo Libergren nu til, at imamer, der opfordrer til socialt bedrageri, vold, skatteunddragelse eller prædiker imod demokratiet skal udvises af Danmark.

- Det er jo forrykt, at vi har religiøse forkyndere rendende rundt med et stenaldersyn og rådgive i Danmark. Det synes jeg ikke, vi kan have. 

- Konsekvensen skal være, at man skal tages i den ene og den anden ende og smides ud af landet, siger Bo Libergren til TV 2/Fyn. 

Tirsdag aften blev 3. afsnit vist af TV 2s dokumentarserie "Moskeerne bag sløret". Her blev det med skjult kamera afsløret, at Abu Hassan, der ifølge TV 2 er imam i Odense, opfordrer et par til at begå socialt bedrageri.

- Jeg synes, at religiøse forkyndere har en særlig loyalitetsforpligtelse over for lovgivningen i Danmark - og når de direkte foragter vores love og regler, så skal konsekvensen være klar. Så kan man bare ikke være her, lyder det fra Bo Libergren.

Episoden med Abu Hassan har fået Odense Kommune til at politianmelde den fremtrædende person i det muslimske samfund på Fyn Abu Hassan. 

I de tidligere episoder har dokumentarserien afsløret, at en imam rådgiver TV 2's kvindelige muldvarp til at acceptere, at hendes mand kræver sex mod hendes vilje og at han gifter sig med en kone mere. 

I Grimhøjmoskeen i Aarhus blev det dokumenteret, at imamer underviser i sharia-lovens regler for stening og pisk af utro kvinder. 

 

03:00

Se interviewet med Bo Libergren

Luk video