I det fynske folks tjeneste

Veteranhjem Odense et skridt nærmere

Mandag eftermiddag er der stiftende generalforsamling i foreningen Veteranhjem Odense.

Mellem 50 og 60 mennesker har meldt sig til generalforsamlingen, der finder sted i Soldaterhjemmet Dannevirke på Søndre Boulevard i Odense.

Den kommende forening skal videreføre det arbejde, som Odense Kommune, Soldaterhjemmet Dannevirke og Fonden Danske Veteranhjem hidtil har udført.

De fik i juni 2016 en donation på 9,6 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formål og råder også over otte millioner fra staten, som sikrer, at Odense kan få det første nybyggede veteranhjem i Danmark. 

 

Læs også Veteranhjem Odense sikret økonomisk

 

Veteranhjemmene i Fredericia, København, Aarhus og Aalborg holder alle til i eksisterende bygninger.

 

Læs også John er krigsveteran: 11 kammerater har begået selvmord

 

Arkitektfirmaet ISAGER og Cornelius+Vöge har vundet konkurrencen om projektet, der bliver indrettet, så brugerne ifølge dommerkomiteen kan vælge fællesskabet med andre veteraner eller søge ro og fred som i en munkecelle.

 

Fakta om veteranhjem


Driften
Driften varetages udelukkende af frivillige hjælpere, der ulønnet stiller deres arbejdskraft til rådighed. Man får dækket udgifter til transport til og fra veteranhjemmet.

Det økonomiske grundlag
Det økonomiske grundlag for den basale drift er skabt og skabes dels af Forsvarsministeriet, Realdania, Remmen Fonden, Simon Spies Fonden samt mange andre. Herudover har en række fonde, forsvarets fagforeninger, udsendte enheder samt enkeltpersoner skabt det økonomiske grundlag for aktiviteter på veteranhjemmene.

Veteranhjemmene er som udgangspunkt ikke et behandlingssted. De er et fristed for veteraner – alle veteraner – både de mange der kommer styrket hjem , og gerne vil mødes og genopfriske ”gamle minder”. Men også et sted, hvor dem med behov for hjælp kan komme.

Man kan komme og gå, som man vil – og man bliver ikke registreret. Har man brug for en hjælpende hånd bistår veteranhjemmets frivillige med kontakt til fagfolk, offentlige myndigheder m.v., og følger veteranen gennem det, han/hun ofte ser som en uoverskuelig ”jungle”. Og skulle man have brug for et sted at være i en kortere periode, er det også muligt.

Kilde: Veteranhjem.dk

Du kan læse mere om veteranhjem her