I det fynske folks tjeneste

Viceborgmester kritiserer embedsmænds rolle

De odenseanske embedsmænd danser for meget efter borgmesterens pibe på integrationsområdet. Det mener viceborgmester Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti. Borgmester Jan Boye, Kons., afviser kritikken.

Odenseanske embedsmænd indretter sig for meget efter borgmester og rådmænd, mener Alex Ahrendtsen.

Det er i bogen " Når danskerne bøjer af", at viceborgmesteren lufter kritikken af embedsmændene.
- De lytter til dem, der bestemmer nemlig rådmand og byrådets flertal, og sådan vil det altid være. Det er så yderligere uheldigt, at en del af embedsværket synes, at det er en god ide med multikulturalisme, siger han.

Som eksempel nævner Alex Ahrendtsen sagen om ramadan-festen på rådhuset. Her havde viceborgmesteren foreslået, at der skulle være mindst to forskellige religioner repræsenteret, ligesom der skal mindst to partier til at låne rådhuset til et politisk arrangement.

- Men efter lang tid fik jeg det svar tilbage fra embedsværket, at man ikke betragtede festen som en religiøs begivenhed men som en kulturel, og der var min fornemmelse, at den havde været vendt med borgmesteren, siger Ahrendtsen.

Men både socialrådmand Erik Simonsen, Kons., og borgmester Jan Boye afviser klart kritikken.
Borgmesteren understreger, at embedsværket netop skal gennemføre flertallets beslutninger.

- Alex er da heldigvis med i flertallet mange gange.....men nogle gange står han udenfor, og det skal embedsmændene altså ikke tage hensyn til, siger borgmesteren.