I det fynske folks tjeneste

Viceborgmesteren langer ud efter skolechefen

Odense Kommunes viceborgmester, Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, er chokeret over byens skolechef. I følge Ahrendtsen forsøger Schaldemose at bagatalisere et overfald udløst af religiøse motiver.

Alex Ahrendtsen vil have irettesat kommunens skolechef

Episoden fandt sted på H.C. Andersen skolen mandag eftermiddag. En dreng i en af de mindre klasser sagde noget nedsættende om islam og det fik omkring 50 elever fra samme årgang til at omringe drengen og true ham med kæppe og jernrør.

Optrinnet blev hurtigt stoppet og ingen børn kom til skade. Skolen har nu sendt et brev hjem til forældrene for at forklare situation og forebygge lignende optrin i fremtiden.

Ikke en stor sag

På baggrund af episoden siger skolechef Jørgen Schaldemose til Fyens Stiftstidende:
 
- Der er tale om helt små børn, der ikke altid forstår rækkevidden og konsekvensen af det, de siger. Det er ikke unormalt, at børn som led i socialiseringen afprøver grænser, og skolen har taget hånd om det på en god måde. Jeg betragter det ikke som nogen stor sag, siger Jørgen Schaldemose til avisen.

Og det er denne udtalelse, der nu får Alex Ahrendtsen til at tage sagen op politisk.

En stor sag

- Jeg må på det kraftigste tage afstand fra skolechef Jørgen Schaldemoses nivellerende bemærkninger til episoden. Jeg betragter det som en stor sag. Skolechefen skal ikke bortforklare sagen ved at tale om socialisering. Det skal stoppes en gang for alle, og jeg ønsker at kommunen anlægger en helt anden tilgang til episoden end skolechefen, skriver Alex Ahrendtsen i en pressemeddelelse.

Fundamentalister i skolegården

Alex Ahrendtsen vil nu have episoden på H.C. Andersen skolen diskuteret i kommunens børn- og ungeudvalg.

- Jeg vil også helt konkret have at vide, hvad drengen har sagt, og jeg vil vide, hvad skolen gør for at straffe de elever, der har grebet til selvtægt. Jeg vil også vide, hvad skolen mener er årsagen til, at små børn optræder som vilde islamiske fundamentalister. Til slut vil jeg have udvalget til at diskutere, hvad vi kan gøre for at sikre, at også drengen har ytringsfrihed, og at det ikke sker igen, siger Alex Ahrendtsen.

Viceborgmesteren vil også bede rådmand Jane Jegind(V) forklare, om det er forvaltningens indstilling, som skolechefen giver udtryk for.