Video: Nu titter tigerkillingerne frem

Tre små tigerkillinger kom i starten af maj til verden i Odense ZOO. De nye indbyggere beskrives som Europas mest attraktive sibiriske tigerkillinger - og nu kan gæster også se de små nye beboere.

Efter moren i ugevis har passet på sine børn i en tigerstald, hvor hun ikke er blevet forstyrret af hverken dyrepassere eller besøgende, så er de cirka seks uger gamle trillinger nu sendt på udflugt i anlægget.

Og Zoo kan nu fortælle, at der er tale om to hunner og en han, der de første dage hovedsagligt kom frem, når publikum havde forladt haven og der var ro, men nu skulle der altså være mulighed for at se tigerkillingerne, der især er dukket op midt på eftermiddagen, hvor vores fotograf også fangede dem i dag.

Tigermoren passer på killingerne 24 timer i døgnet i tigerstalden. Derfor spiser hun ekstra meget kød, oplyser Odense ZOO. Hun er gået fra at spise 20 til at spise 30 kilo kød om ugen.

De tre tigerkillinger er ikke blot en fantastisk nyhed for den fynske zoo, men også en god nyhed for det europæiske samarbejde med at redde den truede sibiriske tiger. De tre er nemlig unger af det højest rangerede tigerpar i Europa.

Det er ikke første gang, at tigerparret i Odense ZOO får killinger. I 2013 fik parret to tigerkillinger. Hannen kom til Polen, og hunnen er stadig sammen med de andre sibiriske tigere i anlægget.

HER OG NU

MEST LÆSTE OM VALGET: