I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen fightede sig tilbage: Videre i China Open

Den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen måtte kæmpe hårdt, men efter en god times badminton var danskeren klar til anden runde i Kina.

I anden runde ved China Open rejste Viktor Axelsen sig for alvor efter et formdyk efter OL-bronzen i Rio. Foto: Marcelo del Pozo/Scanpix

Én time og fire minutter skulle der til, inden fynske Viktor Axelsen havde booket en plads i anden runde ved China Open i badminton.

Tidligt onsdag morgen dansk tid var den tredjeseedede dansker i aktion mod kineseren Xue Song. Det endte i dansk sejr på 21-17, 14-21 og 21-13.

22-årige Axelsen var tæt på at smide første sæt, da han lod et overtag glide sig af hænde.  Den jævnaldrende kineser kom på 16-16, inden danskeren fik rettet op og tog sættet hjem.

Axelsen har ellers været inde i et formdyk efter OL-bronzen i Rio, hvilket har givet flere tidlige hjemrejser fra de seneste turneringer.

Efter et andet sæt til glemmebogen med danske briller viste Axelsen lidt inde i tredje sæt, hvorfor der er 38 pladsers forskel på de to spillere på verdensranglisten. Fra 7-7 stod der Viktor Axelsen på det hele, og han sikrede sejren med sætsejr på 21-13.

Onsdagen har indtil videre kun bragt dansk jubel med sig - alle sejre dog hevet i land efter tre sæt.

Den femteseedede herredouble med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding åbnede dagen med en tresætssejr over et malaysisk par.

Fjerdeseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen, som senest vandt French Open, er også klar til anden runde. Parret sejrede 21-10, 20-22 og 21-10 over et par fra Taiwan.

Endelig kom Danmarks bedste damesingle, Line Kjærsfeldt, også godt fra land i Fuzhou. Med 22-20 sendte hun kineseren Chen Xiaoxin ud.

Senere onsdag skal også Jan Ø. Jørgensen samt herredoublen med Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup på banen.

Tirsdag røg begge de danske mixeddoublekonstellationer ud af turneringen.