I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen nomineret til Årets Sportsnavn

Den fynske verdensmester i badminton, Viktor Axelsen, er nomineret til at blive Årets Sportsnavn 2017. Fodbold-esset Christian Eriksen er valgt fra.

Foto: Str /Scanpix

Tennisspilleren Caroline Wozniacki, badmintonspilleren Viktor Axelsen og sejlerduoen Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen er nomineret til Årets Sportsnavn 2017.

Det har prisuddelerne Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten besluttet.

Dermed er feltet skåret ned fra 15 indstillede til tre nominerede. Blandt fravalgene finder man kvindelandsholdet i fodbold, fodboldspilleren Christian Eriksen og sidste års vinder, svømmeren Pernille Blume.

- Det er tre vanvittigt stærke kandidater, som vi i Danmarks Idrætsforbund og på Jyllands-Posten har nomineret til Årets Sportsnavn 2017, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

- Med Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen får vi en vinder af prisen, som i det forgangne år enten er blevet verdensmester eller har vundet sæsonfinalerne i olympiske discipliner, tilføjer han.

Caroline Wozniacki vandt sæsonfinalen i Singapore, Viktor Axelsen blev verdensmester i badminton, og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen vandt VM-guld i bådklassen 49'erFX.

Prisen bliver uddelt 6. januar ved Danmarks Radios store sportsgalla i Herning.

Ansvaret for at kåre en vinder er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.